Konsultointi

Olitpa yksityishenkilö, yrittäjä tai järjestötoimija, joudut toisinaan miettimään, millaisia tietoteknisiä välineitä ja ratkaisuja tarvitset tai kuinka voisit hyötyä välineistäsi enemmän, esimerkiksi päivittämällä käyttämiäsi ohjelmistoja tai hankkimalla uusia kustannustehokkaita ohjelmistoja.  Esimerkiksi vanhaa tietokonetta ei tarvitse tuomita hylkytavaraksi, vaan sen tehokasta elinkaarta voidaan jatkaa päivittämällä laitteen käyttöjärjestelmä ja ohjelmisto ilmaiseen Linux-käyttöjärjestelmään ja siihen liittyviin niinikään ilmaisiin ohjelmistoihin.

Vastaavasti voi pitkään käytössä ollut ja kenties hintava kotisivusto tai yrityksen toimintaa ohjaava järjestelmä olla päivitettävissä vaihtoehtoiseen kustannustehokkaaseen ratkaisuun, käytettävyyden parantuessa samalla merkittävästi. Softavon tarjoamat ratkaisut perustuvat yleensä avoimen lähdekoodin ratkaisuille, mutta mikäli on painavia perusteita pitäytyä suljetuissa käyttöjärjestelmissä ja ohjelmistoissa, niidenkin käyttöön tai päivittämiseen voi löytyä uusia, entistä toimivampia ratkaisuja.

Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttö vapauttaa paitsi ohjelmistojen lisenssimaksuista myös määrätystä ohjelmiston edustajasta. Voit muokata aviomen lähdekoodin ohjelmiston käyttötarpeitasi vastaavaksi itse tai käyttää sovittajana ketä tahansa asiantuntijaa, ilman sitoutumispakkoa.

Jos täysi avoimuus tuntuu liian rajattomalta, voi olla silti hyödyllistä miettiä vaihtoehtoisia malleja tietotekniikan hyödyntämisessä, vaikkapa perehtymällä erilaisiin pilvipalveluihin ja sosiaalisen median ratkaisuihin.  Ovatko esimerkiksi Googlen verkon yli joustavan yhteiskäyttöisesti käytettävät toimisto-ohjelmistot tuttuja? Entä Dropbox tiedostojen jakamisessa ja varmuuskopioinnissa? Tai Amazon Web Services -palvelun tarjoamat mahdollisuudet ohjelmistojen yhdistämisessä?