Tiedonpalautus

Tietotekniikka on äärettömän simppeliä, koska tietokoneethan ymmärtävät vain nollia ja ykkösiä.  Silti joskus tulee vastaan tilanteita, että tietotekniikka pettää. Tällöin on usein kyse vikaantuneesta komponentista, eli toimimattomasta tai väärin toimivasta järjestelmän fyysisestä osasta. Joskus voi myös laitteen käyttöjärjestelmä eli sen pohjimmainen ohjelmisto mennä syystä tai toisesta sekaisin.

Tietojen varmuuskopiointi on keino, jolla mahdollisten vikatilanteiden haittavaikutus minimoidaan. Mutta tuleekos varmuuskopiointi aina hoidettua? Myös tarpeeksi usein?

Jos tietojen varmistaminen on päässyt unohtumaan tai edellisen varmistuksen jälkeen on tallennettu tärkeätä tietoa ja siihen ei enää päästäkään käsiksi, tarvitaan tietojen palautusta.  Toisinaan tiedonpalautus voi olla hyvinkin yksinkertaista, toisinaan hyvinkin hankalaa.

Tiedonpalautuksessa joudutaan yleensä käyttämään suhteellisen kalliita laitteita ja ohjelmistoja, sekä usein myös paljon aikaa, joten tietojen palauttaminen ei useinkaan ole ihan halpaa.  Softavo tarjoaa tiedonpalautusasiakkailleen kuitenkin tyytyväisyystakuun:  työstä ei veloiteta, mikäli palautus ei onnistu tai mikäli palautuksen hinta ylittää asiakkaan määrittämän rajan.